Rengeteg vadnyugati stílusú, westernfilmbe illő kamufalu akad világszerte. Hazánkban is van több, és mind várja a turistákat, de akinek nem elég a félnapos élmény, az most egy egész települést vehet magának a világ másik felén, Új-Zélandon. 

A szigetország középső részén található birtok 360 hektáron terül el. Az építéshez egy valós kisváros, az 1860-as évekbeli Wyoming adta az ihletet, és tényleg minden megtalálható, amit egy ilyen díszlettől elvárunk.

 

Megálmodója teljesen magáncélre hozta létre a birtokot, ám személyes okokból megvált tőle, ekkor került a képbe jelenlegi tulajdonosa, Rob Bartley, aki megtalálta az üzleti számítást is a hobbiprojektben. A Mellonsfolly Ranch jelenleg 22 férőhelyes butikhotelként funkcionál, a hangulatot többek között szalon, mozi, sheriffiroda és biliárdterem fokozza. 

Eladó egy egész vadnyugati stílusú kisváros 1

A hotel mellett rengeteg kincs akad még a birtokon, a helynek a manuka virágméz-termelés adja a másik bevételi forrását. Ebből az értékes anyagból évente 15,5 tonnát hoznak össze a helyi méhcsaládok, melyet javarészt kínai nagykereskedők vásároltak fel.

Eladó egy egész vadnyugati stílusú kisváros 2

Rob Bartley egészségügyi okokból már nem tud a vadnyugati kisvárossal érdemben foglalkozni, így fájó szívvel, de kitette az eladó táblát, amin 7,5 millió dollár (2,36 milliárd forint) szerepel.