Egy spanyol cég, a Piscina de Arenas olyan medencéket készít, melyek a lehető legjobban hasonlítanak egy valódi, homokos tengerpartra. A vállalat egy saját maga által kifejlesztett és levédett módszerrel dolgozik, melynek köszönhetően olyan vízpartokat képesek alkotni, melyek mellett az ember egy pillanatra úgy érezheti, mintha valóban a végtelen tenger hullámai nyaldosnák a lábát.

Már nem divat a medence, itt az otthoni homokos tengerpart 1

A cég eddig 820 medencét épített ki vagy alakított homokossá, így azoknak sem kell szomorkodniuk, akiknél éppen a nyárra készült el a kékcsempés fürdőhely. Munkájuk során 14 országból kaptak megrendeléseket, szinte az egész amerikai kontinenst és Dubajt bejárták már a megrendelések miatt.

Már nem divat a medence, itt az otthoni homokos tengerpart 27

Minden medencéjüket meg lehet egy laposan induló, lépcső nélküli lejtőn keresztül közelíteni – a valóságban sem jellemző a homokból kiásott lépcső a természetes vizeknél. A puha érzés a tömörített homoknak köszönhető, melyet a cég szakembereinek sikerült úgy a betonalaphoz kötniük, hogy a medence karbantartása semmivel sem bonyolultabb, mint egy átlagos társáé.

Már nem divat a medence, itt az otthoni homokos tengerpart 28

A medence egy másik nagy előnye, hogy nem csúszik: a homokon nem áll meg a víz, mint a csempén, hanem elnyeli azt, emellett pedig a legnagyobb kánikulában sem forrósodik fel. A megfelelő körülmények között akár egy hónap sem kell ahhoz, hogy az első kapavágást követően már a saját homokos strandunkon pancsoljunk. Persze ehhez azért nem árt, ha van egy nagyobb összegünk a bankszámlánkon: egy 9×5 méteres medence ára 8,25 millió forintba is kerülhet.

Már nem divat a medence, itt az otthoni homokos tengerpart 29

Kövess minket a Facebook-on!