Az ESPN beszámolója szerint a 283 darab apró gyémántot tartalmazó ékszer a Super Bowlok történetének legnagyobb fordítására emlékezik.

A Tom Brady vezette New England ezen az összecsapáson 28-3-as hátrányból állt fel (ezért a 283 darab drágakő), és nyert az első hosszabbításba torkolló nagydöntő végén az Atlanta Falcons ellen.

 

Az aukció nyertese mindemellett ellátogathat a Patriots otthonába, a Gillette Stadiumba, ahová a tulajdonos magánrepülőjén utazhat majd.

A kikiáltási ár 75 ezer dollár volt vasárnap, a 11 napig tartó árverés jelenleg 330 ezer dollárnál áll, igen ez egy bődületesen nagy összeg, átszámítva durván 106 millió forint. És még hol a vége, akár rekord is lehet…

 

2018-ban valaki 344 927 dollárt fizetett a Goldin aukciósház árverésén Tom Brady 51. Super Bowl-gyűrűjének másolatáért, egészen pontosan egy olyan gyűrűért, amit a családtagok kapnak. Ez kisebb mint az eredeti, a drágakő is kevesebb rajta (283 helyett csak 265 gyémánt díszíti), de ettől még hivatalos Super Bowl-gyűrű.

A majdnem 350 ezer dolláros összeg rekord a Super Bowl-gyűrűk között, az eddigi legdrágább 230 ezer volt, a New York Giants védője, Lawrance Taylor kapott érte ennyit 2012-ben a 25. Super Bowlban nyert gyűrűért. A legdrágább elárverezett sportereklye a Goldin aukciósháznál Mike Piazza baseballjátékos meze volt, amit a 2001. szeptember 11-i terrortámadás utáni első meccsén viselt a New York Mets csapatában, ezért 2016 áprilisában 365 ezer dollárt fizetett egy gyűjtő.

Ezen a meccsen egyébként Piazza egy csodás hazafutást suhintott, azaz kiütötte a stadionból a labdát.