A koronavírus-járvány egyik legnagyobb nyertese a Netflix volt: az év első három hónapjában 16 millióval nőtt a felhasználótábor, köztük számos magyarral, akik  tavaly ősz óta magyar nyelven is böngészhetnek a filmkínálatban.

A vállalat közleményéből kiderült, hogy mely filmek most a magyarok kedvencei. Jelenleg az első helyen a Michael Jordanról szóló dokusorozat áll – Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig –, második az Én még sosem tinikomédia, a dobogó legalsó fokán pedig a spanyol sikersorozat, A nagy pénzrablás található.

Itt vannak a magyarok netflixes kedvencei 2

A Michael Jordan pályafutásának utolsó évét felölelő Last Dance itthon is népszerű

A legnépszerűbb tíz közé még befért az Ellenállhatatlan kísértés, a Tyler Rake: A kimenekítés (a borítóképen), az Érkezés a sötétségbe, A felhők fölött három méterrel című sorozat, a Ha tudnád, a Hollywood és a Riverdale.

Az új felhasználók elsőre nem biztos, hogy könnyen kiigazodnak a felületen, de a régebbi előfizetők sem feltétlenül ismerik a Netflix összes rejtett trükkjét. Az alábbi válogatásban ezek közül ismerhetünk meg néhányat.

Mindenkinek vannak kedvencei

Minden fiókhoz öt különböző profilt állíthatunk be, így a család összes tagja kaphat sajátot. Apróságnak tűnhet, de igenis sokat számít, hogy az aktuális kedvenc karakterünk vagy sorozatjelképünk lehessen a profilképünk. A Netflixen száznál is több egyedi kép közül választhatunk, ezeket bármikor lecserélhetjük, ha találtunk a személyiségünkhöz még jobban illeszkedő karaktert. Így még könnyebb megkülönböztetni az egyik felhasználót a másiktól.

Nem kötelező darálni a sorozatokat

Sokan szeretik, ha bele tudnak kukkantani a filmekbe megnézés előtt. Nekik találta ki a Netflix a rövid előzetesek automatikus lejátszása funkciót, ezzel a menüből elérhető az ajánló. Mások viszont azt mondják, ez nem nekik való, épp ezért a beállításokban ez a funkció profilonként letiltható. Ugyanez a helyzet a sorozat következő epizódjának automatikus lejátszásával is, sorozatmaratonokhoz ideális, ha viszont szorít az idő, vagy nem akarjuk túl gyorsan habzsolni a részeket, akkor ki is kapcsolható.

Konyhapulttól a parkolóig

A Netflix okostévén és okostelefonon, táblagépen, számítógépen és konzolon is használható. Ez hatalmas szabadságot ad a kezünkbe, sőt okostelefonra és táblagépre az egyes filmek, sorozatok le is tölthetők, így utazás közben sem kell lemondani kedvenc sorozatainkról, ráadásul az adatforgalom miatt sem kell aggódni. Az intelligens letöltés funkcióval a készülékünk tárhelyét sem terheljük feleslegesen, sorozatok esetén a megnézett epizódok automatikusan törlődnek, míg az újakat wifikapcsolat esetén automatikusan letölti számunkra az applikáció.

Kincskeresés a Netflixen

Nem csak titkos menüpontok, de rejtett kategóriák is vannak a Netflixen. Sok felnőtt szereti például az animációs filmeket: ha nem akarjuk, hogy válogatás közben a kicsiknek készült alkotásokat is kerülgetni kelljen, akkor az „Animációk felnőtteknek” kategóriát kell kiválasztani. A netflix.com/browse/genre/KÓD formátumban, ahol a kategória kódja 11881. Akik imádják a szatírát, a 4922-es kóddal érhetik el a kategória legjobbjait. Ha valami európaira, vagy kifejezetten hazaira vágyunk, az 5254-es kategóriában magyar, illetve kelet-európai filmek közül válogathatunk. A hazárdjátékosok tippre is próbálkozhatnak a 4-5 számból álló kategóriák kitalálásával, izgalmas játék lehet „félvakon” filmet választani estére.

Kövess minket a Facebook-on!