A 35 éves portugál sztáron kívül ez korábban két amerikainak sikerült: a golfozó Tiger Woodsnak és a profi bokszoló Floyd Mayweather Jr.-nak. A dollármilliárdos sportolók klubja Michael Jordan kosaraslegendával egészül ki. Egymilliárd dollár most nagyjából 340 milliárd forintnak felel meg.

Ronaldo azzal együtt lépi át az egymilliárdos határt még az idén, hogy – a vírusos világjárvány közepette a torinói csapatnál elfogadott kollektív bércsökkentés következtében – az ő fizetése is kevesebb lett. Az üzleti lap közlése szerint még ugyancsak 2020-ban – a teniszezők között elsőként – a korábbi világelső svájci Roger Federer válhat dollármilliárdossá.

Ezt a brutális vagyont természetesen a reklámszereplésekkel, egyéb szponzorszerződésekkel kuporgatta össze, de ha csak a focistafizetéséből élne, akkor is a hipergazdagok közzé tartozna. Cristiano Ronaldo többet keresett tavaly, mint a Serie A-ban tizenkét csapat, 31 millió eurós fizetése  több mint a két és félszerese a második helyezett Matthijs de Ligtének.