Egy brit, elsősorban játékkonzolok árusításával foglalkozó áruház évekkel ezelőtt megalkottak a konzervbe csomagolt karácsonyi vacsorát azoknak a játékosoknak, akik Szenteste sem hajlandók felkelni a gép elől, hogy főzzenek-süssenek valamilyen ünnepi menüt.

A teljes karácsonyi menüt egy konzervben is megkaphatod 1

Az eredeti verzió

Az eredeti konzerv kilenc különböző rétegből áll, a szalonnás tojásrántottától kezdve a krumplis pulykán és az áfonyaszószon át a hagyományos angol desszertig, a karácsonyi pudingig minden van benne, amit a terített asztalon külön-külön el tudunk képzelni (és ott jól is néz ki).

A teljes karácsonyi menüt egy konzervben is megkaphatod 2

A vegetáriánus verzió

Az első változat kiadása óta eltelt években megváltoztak az étkezési szokások, emiatt a vállalat az idei karácsonyra előrukkolt a vegetáriánus és a vegán konzervekkel is. Ezekben is 12, illetve 11-féle különböző étel, köret, szósz, illetve desszert található, természetesen hús- illetve állati eredetű alapanyag nélkül.

A teljes karácsonyi menüt egy konzervben is megkaphatod 3

A vegán verzió

Egy-egy 400 grammos konzervet 2 fontért, azaz közel 800 forintért lehetett megrendelni, a készlet azonban hamar elfogyott mindhárom típusból. Egy-egy ilyen vacsora ténylegesen elegendő energiát adhat a játékosoknak: az eredeti változat 2200, a vega 1800, a vegán 1500 kcal energiát tartalmaz.