A lengyel PlayWay játékfejlesztő elsősorban szimulátorokban utazik. Számos termékük nagy siker, ilyen például az autószerelés rejtelmeibe bevezető Car Mechanic Simulator-sorozat is, de készítettek már betörő-, horgász-, drogdíler- és részegestélapó-szimulátort is.

A legújabb játékuk is inkább az elborult ötletek listáját bővítheti. Megjelent ugyanis az I Am Jesus Christ (Én vagyok Jézus Krisztus) első előzetese. A játékos a szoftver használata során a Bibliában leírtak mentén halad végig a Megváltó életén, a csodatételeken keresztül az utolsó vacsorán át egészen a halálig, majd a feltámadásig.

a videó a hirdetés után indul

A játék egyébként igen akciódús lehet: az első képek alapján úgy tűnik, hogy helyenként a Sátánnal is szembe kell szállni, ilyenkor biztosan ügyelni kell majd arra, hogy a jobb oldalon lévő életerő-mutató ne csökkenjen nullára. A katolikus egyház egyelőre nem reagált a vélhetően sok vallásos embert kiborító videóra és a szoftver megjelenésének hírére.

Nem vicc, jön a Jézus-szimulátor 1

A gyártó még nem tette közzé, hogy mikor adja ki a Jézus-szimulátort, és még az áráról sincsenek információk az egyelőre csak PC-re tervezett játéknak.