Rendkívül fontos szerepet tölt be világunkban a víz. Már elődeink is a négy fő elem közé sorolták a színtelen, szagtalan folyadékot. Bolygónk felszínének 71 százalékát ez az anyag borítja, de az emberi szervezet 50-70 százalékát is a hidrogén- és oxigénatomokból álló molekulák sokasága alkotja.

Habár rengeteg van belőle, a víz egy olyan kincs, melyre vigyázni kell. Ezt az információt a legfiatalabb generációnak játékos formákban lehet átadni, melyek bemutatják, hogy mi mindenre is jó ez a folyadék. Az alábbiakban öt érdekes játékot mutatunk, melyek valamilyen módon a vízhez kapcsolódnak.

Vízipisztoly

Ez az egyik legnépszerűbb vízzel működő játék: a nyári melegben hűsít, nem okoz sérülést (rendeltetésszerű használat esetén), és órákig le lehet vele kötni a gyerekeket. Számtalan méretben és formában kapható, a képen látható egészen egyszerű változattól kezdve a vastag vízsugarat lövő, nagyobb tűzerejű példányokig.

Vízzel hajtott autó? Itt van! 1

Vízi kristályok

A víz kincseket is rejthet magában, ahogy ezt az alábbi játék is bizonyítja. A tudomány segítségével egyedi, színes és csillogó vízi kristályokat alkothat meg a játékos, amihez a készletben minden megtalálható, még a védőfelszerelések is. A természeti jelenség a szemünk láttára zajlik le, a túltelített oldatból gyönyörű alakzatok válnak ki.

Vízzel hajtott autó? Itt van! 2

Vizes színező

A kémiához még nem konyító korosztály is varázsolhat a víz segítségével. Ez a vizes színező előre megrajzolt képeket tartalmaz különböző állatokkal. A festéshez csak egy tálka vízre van szükség. Az ecsettel benedvesített lapokon megjelenik a színes kép, ami kb. 5 perc száradás után eltűnik, és kezdődhet elölről a móka.

Vízzel hajtott autó? Itt van! 3

Sós vízzel működő autó

Víz hajtja az autót? Nem varázslat, tényleg így működik a Shell-töltőállomásokon is elérhető játék. Az autó belsejében egy kis fémlap található, melyre néhány csepp sós vizet cseppentve elektronok szabadulnak fel és megindulnak a motor felé. Egy pohár víz több napra elegendő energiával is ellátja a kis játékot, ezzel is demonstrálva, mekkora erő lakozik a vízben.

Vízzel hajtott autó? Itt van! 4

A BMW logó és a BMW márkanév a BMW AG bejegyzett védjegyei, használatuk engedélyhez kötött.

Hidas készlet

A főszerepet a víz kapja, ennek segítségével ismerik meg a kicsik az ok-okozati összefüggéseket, a fizikát, és ez ösztönzi őket a mozgásra is ebben a hidas-hajós játékban. A szettekhez és modulokhoz kiegészítők is tartoznak, hogy még szórakoztatóbb legyen a játék: egy vízimalom, egy konténeres hajó, egy kisautó, két híd, egy daru és egy gát vízpumpával.
Vízzel hajtott autó? Itt van! 5

Motorcsónak

Egy ilyen összeállításból persze nem maradhat ki egy motorcsónak: a képen látható modell már komolyabb színvonalat képvisel a maga 25 km/órás csúcssebességével, ráadásul egy telepített kamera segítségével wifin keresztül élőben láthatjuk a hajó szemszögéből, merre is haladunk. A 150 méteres hatótávolságú hajó egyetlen töltéssel 7-8 percig bírja a játékot.

Vízzel hajtott autó? Itt van! 6