A YouTube már több éve minden decemberben készül egy videóval, mely összefoglalja a videómegosztó adott évében történt legnagyobb eseményeket. A 2018-as klip volt ezek közül a mélypont, a YouTube történetében ugyanis ez a videó kapta a legtöbb negatív értékelést, összesen 17 millióan kattintottak a nem tetszik-gombra.

A YouTube tanult a hibáiból, és a korábbi, filmszerű formátumot eldobva toplistákba rendezte az év videóit. Szokás szerint a zenék vitték a prímet, a legnépszerűbb előadók egy-egy videóklipjét tízmilliónál is több ember kedvelte. Az idei évben számos ázsiai videós emelkedett ki, a legtöbb feliratkozóval rendelkező csatorna is egy indiai oldal lett.

Népszerűek voltak még a főzős, a sminkes, a táncos, illetve a játékvideók is. A legnépszerűbb szoftver évek óta a Minecraft a játékosok körében, csak 2019-ben 100 milliárdnál is többen kattintottak az ilyen tartalmakra.

Hiába lett az összefoglaló minden korábbinál informatívabb, a nézők az új kiadással sincsenek megelégedve. Az eddigi 50 millió nézőből 6,2 millióan leszavazták a 2019-es Rewindot, ami arányaiban rosszabb, mint a 2018-as videó esetén: azt 190 millióan látták. Az idei összefoglalót itt lehet megtekinteni.