A puha, drót nélküli szilikonos műszer a bőrhöz tapad és vibráló ingert ad. Készítői abban reménykednek, egy napon segíthet abban, hogy az emberek online – beszélgetés vagy játék során – megérinthessék egymást.

A tapasz összekapcsolható okostelefonokkal és tabletekkel. Az NFC, vagyis a kis hatótávolságú kommunikáció vagy a vezeték nélküli töltésen alapuló technológia kihasználásával drót, valamint elem vagy akkumulátor nélkülivé tették az új fejlesztést – írja honlapján a Newsweek.

Harminckét érzékelő segít az érintés érzetét kelteni viselője bőrén, miközben egy másik felületen módosítani lehet minden érzékelő rezgésszámát és amplitúdóját.

John A. Rogers, az illinoisi Northwestern Egyetem McCormick Mérnöki Iskolájának professzora szerint korábban mások is próbálkoztak hasonló technológiával, azok azonban olyan gátló tartozékokat is tartalmaztak, mint a drótok és elemek.

“El lehet képzelni, hogy mindenütt létező dologgá válhat a belátható jövőben az, hogy virtuális érintést küldünk, miközben videohívást folytatunk a családunkkal” – fogalmazott Yonggang Huang kutató.

Rogers szerint az eszköz “nagy hatású lehet a társas kapcsolatokban, a klinikai orvoslásban és olyan területeken, amelyeket ma még elképzelni sem tudunk – a játék és a szórakoztatás nyilvánvaló lehetőségein túl”.