Tim Sway saját magát jellemezve azt írta, hogy értéktelen dolgokat tesz felbecsülhetetlenné. A férfi YouTube-csatornáján többnyire barkácsolós videókat találhatunk, de a civil életben is a hobbijával foglalkozik: egyedi hangszereket és műtárgyakat készít bútorokból.

Manapság egyfajta divattá vált szokatlan alkotóelemekből gitárt készíteni. Láttunk már kőkemény cukorból alkotott változatot is, de a zenélő és tüzet okádó autóalkatrészek látványa sem mindennapi. A fa alapanyagoktól kicsit elszakadva Tim is készített egy igazi metál-hangszert.

A férfi munkája során rengeteg szöget és csavart szedett már ki a különböző bútorokból, de egyet sem dobott el ezek közül. 2015-ben egy jókora adagot felhasznált a gyűjteményből, és készített egy kalapácsot – gyakorlatilag szögekkel ütötte be a szöget a fába. Ezt az ötletet vitte tovább, amikor előjött a szögekből és csavarokból készített gitárral.

Itt egy jó ok arra, hogy miért ne dobd ki a régi szögeket és csavarokat 1

A fickónak mindössze a gitártest elkészítéséről kellett gondoskodnia, a húrok, a gitár nyaka és az elektronika előrecsomagolva érkezett, csak a megfelelő helyre kellett szerelni őket. Így is hosszú munkaórákat ölt a projektbe, rengeteg idő ment el az aprólékos hegesztéssel, a festéssel és a hőkezeléssel, amiből a gitárnyak is kapott. A végeredmény igen látványos lett, bár azt nem tudjuk, hogy a sok-sok szög és csavar mennyivel teszi nehezebbé a hangszert egy átlagos darabnál.