Két német YouTube-sztár, Sebastian Meinberg és Ariane Alter megdöntötte a leghosszabb televíziós beszélgetős műsorok Guinness-rekordját. A páros talkshow-ja 72 órán át tartott, ami 115 perccel több, mint az előző rekorder 2014-ből.

A két műsorvezető alig aludt a három nap alatt. „Nehezebb volt, mint gondoltuk, de nagyon boldogok vagyunk, hogy megcsináltuk” – árulta el Ariane Alter a rekordkísérlet végén. „Megcsináltuk!” – tette hozzá a másik házigazda, Sebastian Meinberg. „Büszke vagyok arra, hogy sosem ijedtünk meg az olyan, látszólag lehetetlen kihívásoktól, mint a 72 órás tévéműsor vezetése.”

Három napig tartott a leghosszabb tévéműsor 1

A páros műsorát Németországban az ARD-alpha csatorna közvetítette, de YouTube-on is streamelték az adást. Utóbbi adatai szerint a három nap során 1,8 millió néző láthatta azt, hogy a beszélgetős műsorban a két házigazda a tudományról, politikáról, a fenntarthatóságról és a popkultúráról is beszélt. A 72 óra alatt száznál is több vendég fordult meg a stúdiójukban.

A rekordkísérletet több külső megfigyelő is ellenőrizte, hogy hiteles legyen az új rekord. Az ellenőrök többek között azt is figyelték, hogy hányszor mennek ki a mosdóba a műsorvezetők, valamint mennyi pihenőidőt iktatnak be az adás közben. A házigazdáknak óránként legalább 40 percig kellett szórakoztatnia a nézőközönséget.

Három napig tartott a leghosszabb tévéműsor 2