“Olyan fekete, mint a lelkem” – így hirdeti a New York-i Round K kávézó tulajdonosa azt a kávét, aminél ember sötétebbet még nem igazán láthatott. Ockhyeon Byeon ugyanis újraértelmezte a feketét: míg a legtöbben már megelégednek azzal, hogy cukor és tej nélkül kérik koffeines italukat, a koreai felmenőkkel bíró férfi ennél tovább ment, és valóban éjsötétté változtatta az italt.

Nem ittál még fekete kávét, ha itt nem jártál 1

A projekt kísérletezéssel kezdődött: ahogy a legtöbb új hullámos fekete élelmiszerbe, úgy először ebbe is aktív szenet kevert az alkotó. A tulajdonosnak azonban nem tetszett az eredmény, de hamar meglett a ma is használt megoldás, a kókuszhamu.

Nem ittál még fekete kávét, ha itt nem jártál 2

A növényi alapú megoldás emellett kellemes diós beütést kölcsönzött a kávénak. 2017 óta a Round K egyik slágerterméke az ital, mely színe mellett ízével is lenyűgözi a vendégeket. Valójában kávénak nehezen lehet nevezni a fekete löttyöt, ugyanis 90 százalékban holland kakaó az alapja. Ehhez jön még hozzá két adag eszpresszó, a színt adó kókuszhamu, mandulatej és egy kis jég. A tetejére kerül még egy – szintén fekete – habréteg, melyet marcipánból, kókuszkrémből és kókuszhamuból kevernek ki.

Nem ittál még fekete kávét, ha itt nem jártál 3

A terméket elkezdték a környező kávézók is másolni, de a tulajdonost ez nem hatja meg: a Round K-t egyébként is sokan ismerhetik, 2017-ben ugyanis bekerültek a legjobb vendéglátóhelyeket listázó Michelin-útikalauzba is egy jóval tradicionálisabb kávéval.

A fekete italból egy adag 6,5 dollárba kerül.