Hamarosan megépülhet Csehországban az ország legmagasabb épülete, egy hajó. A 135 méter magas multifunkciós felhőkarcoló Prágában, a Nové Butovice metrómegálló közelében fog állni. A különös épület két cseh tervező szüleménye, az építési engedélyeket már meg is kapta a kivitelező.

Egy hajó lehet Közép-Európa legizgalmasabb épülete 1

A Top Tower névre hallgató ingatlan alapja egy modern toronyház, melyben irodák és lakások is kialakíthatóak. A csavart a rátámasztott tankerhajó váza adja, mely félig-meddig eltakarva az egyik falat, magasabbra tör, mint maga az épület.

Egy hajó lehet Közép-Európa legizgalmasabb épülete 2

A hajótest rengeteg növénynek ad majd otthont, ezzel is növelve Prága zöld területeinek számát. A tervezők nem csak egy egyedi épületet akartak a cseh fővárosba illeszteni: szeretnék felhívni a figyelmet az emberiség jövőjét is fenyegető környezeti problémákra. Maga az ingatlan is ebben a szellemben készül, nagy gondot fordítva az energiahatékonyságra már az építkezés során is.

Egy hajó lehet Közép-Európa legizgalmasabb épülete 3

Egy hajó lehet Közép-Európa legizgalmasabb épülete 4

A tető egy kilátónak is otthont ad majd, miután felhúzták a felhőkarcolót. Az ígéretek szerint a magasból teljesen be lehet látni majd Prágát, a vártól kezdve a nemzeti színházon át az összes látnivalóig. A projekt várható befejezési idejéről egyelőre nincsenek információk.

Egy hajó lehet Közép-Európa legizgalmasabb épülete 5 Egy hajó lehet Közép-Európa legizgalmasabb épülete 6