A Barcelona történetének második legfiatalabb játékosaként lépett pályára tétmérkőzésén Ansu Fati. A 2002. október 31-i születésű bissau-guineai fiú a Betis elleni hazai bajnokin debütált a felnőttcsapatban, 16 évesen és 298 naposan.

A csodagyerekként emlegetett Fati jelenleg elsősorban a Barcelona fiataljainak csapatát erősíti, ahol már tavaly is felhívta magára a figyelmet: az utánpótláscsapatok Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Youth League-ben egészen az elődöntőig meneteltek a gránátvörös-kékek. A frissen felavatott játékos négy góllal és három gólpasszal járult hozzá a sikerekhez.

Több, a Barcelona B csapatából érkező játékos mellett Fati is azért kaphatott lehetőséget, mert a klub sztárcsatárai, Luis Suárez és Lionel Messi is sérüléssel bajlódnak. Az idényt vereséggel indító alakulat azonban a vasárnapi meccset 5-2-re behúzta.

Ez a szemtelenül fiatal srác lehet Messi utódja 1

Suárez és Messi gyermekeik társaságában tekintették meg a meccset

A leginkább bal szélen játszó Fatinál korábban csak az 1941-42-es szezonban debütáltak, de ami még többet árul el a fiatal tehetségről, hogy a meccset a lelátóról néző Messi csak 17 évesen és 114 naposan ölthette magára először a felnőttmezt. A pályán töltött szűk húsz percben egyébként nem sok helyzethez jutott az afrikai játékos, így korai lenne következtetéseket levonni, de így is akadt szép megmozdulása.