A drónok az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kaptak a hadiiparban. Az egyes nemzetek hadseregei komoly erőforrásokat áldoznak egy-egy modell megalkotására, melyek egyre gyorsabbak, erősebbek és pontosabbak.

Éppen ezért a védekezés is fontossá vált. Az amerikai hadsereg is fejleszti a saját védelmi rendszerét: legújabb dobásuk egy nagy erejű mikrohullámú fegyver, mely a drónok elektromos rendszerében rövidzárlatot okoz, ami emiatt lezuhan. A technológiának köszönhetően csak az energiaforráson múlik, hogy egy ilyen fegyver hány géppel végezhet, akár az ellenség teljes drónhadseregét is leszedheti.

a videó a hirdetés után indul

 

A légierővel közösen fejlesztett új szuperfegyveren az óriásmikró mellett helyet kap egy 150 kilowattos lézerágyú is. A komplett eszköz egy nagy védelmi rendszer részét fogja képezni a tesztidőszakot követően, mely megvéd az idegen rakétáktól is.

Ha beválik a mikrózós módszer, az nem csak azt jelenti, hogy le lehet váltani a különféle golyószórókat, hálókat és madarakat, de hatékonyabb védelmet is jelent majd. Nem csak pontosabb, de kevesebb erőforrást igényel, ráadásul különféle időjárási körülmények között is lehet használni, az eső és a nagy szél sem akadály neki.