Rengeteg fura dolgot ki tudnak találni az emberek, melyre aztán később rámondják, hogy az valójában egy új sportág. Azt hittük, hogy az orosz pénzdíjas pofozóverseny túltesz mindenen, de egy Hollandiából származó tevékenység szintén magasra helyezte a lécet.

Ez nem más, mint a cölöpülő verseny (Paalzitten), ahol a résztvevők – többségében férfiak – facölöpökön ülnek hosszú órákon át, általában valamilyen víz felett. Azt senki sem tudja, hogy a sportág hogyan született, de egy teória szerint a nagy elődök a ház körül található eszközök segítségével, különböző furcsa és szórakoztató módon próbálták elütni az unalmas órákat.

Különös sportot űznek a férfiak Hollandiában 2

A sportág manapság valamivel professzionálisabb, mint korábban: amellett, hogy komoly szponzorok is beálltak az események mögé, és már világbajnokságokat is rendeztek, a résztvevők dolga is kényelmesebb. A versenyzők apró, háttámlás üléseken játszanak a kivárásra, és bíznak benne, hogy az ellenfeleik hamarabb fáradnak el és pottyannak a vízbe.

Úgy tűnik, a németalföldi férfiak egy részénél valamiért bekattant az ülés: nemrégiben egy belga férfi döntötte meg a legtovább WC-n töltött idő világrekordját.