Gondolkoztál már azon, mi lesz azzal a gyógyszerrel, amit lenyelsz? Legyen akár allergia, fejfájás vagy magas vérnyomás ellen, nem sokan tudjuk, hogy pontosan mi is történik azután, miután lenyeljük.

Egy amatőr filmes fogott egy makró objektívet, és felvette, hogyan is válik köddé néhány szem gyógyszer, melyekkel akár mindennap találkozhatunk. Noha a körülmények nem tükrözték pontosan a gyomorban uralkodó viszonyokat, a demonstráció így is lenyűgöző. (Tipp: a felvételek 4K-s felbontásban a legszebbek, de ne aggódj, ha nem bírja a géped, a 720-as opcióval megnézve is látványos a videó.)

Érdekes megfigyelni, hogy a különböző pirulák hogyan válnak köddé. Látványos, ahogy a filmtablettákról leolvad a leheletvékony külső réteg a szöveggel együtt. Némelyik szem gyógyszer inkább pezseg, míg mások egyszerűen csak lebomlanak, és a törmelék leül a csésze fenekére.

A legjobb rész persze az, amikor több gyógyszert egyszerre helyeznek a vízbe. Az összképről azok a felvételek jutottak eszünkbe, melyeket az amerikai atombomba-kísérletekben készítettek még az ötvenes években. Szerencsére a fenti pusztulás az egészségünket szolgálja, szemben az alábbi, romboló erejű erővel.