Mindössze két napjába telt Paul Nowaknak, hogy a semmiből felhúzzon egy hangulatos kis kerti bárt. Az angliai Sheffieldben élő férfi dokumentálta is a munkálatokat, majd a “receptet” mindenki számára elérhetővé tette.

Mindössze 30 ezer forintba került ez a kerti csehó 1

Mindössze 30 ezer forintba került ez a kerti csehó 2

Mindössze 30 ezer forintba került ez a kerti csehó 3

Talán az egész projektben az a legjobb, hogy meglepően kevés pénzből sikerült felépíteni és testre szabni mindent. Paul összesen 90 fontot, azaz 32 ezer forintot költött az épületre. A legtöbb alapanyagot ugyanis sikerült ingyen beszereznie: a falakat alkotó raklapokért és lécekért nem fizetett semmit. A legtöbb kiadást a tető és a festékek megvásárlása jelentette, melyek 40, illetve 30 font költséget jelentettek. A többi pénzt apróságokra, díszítésre költötte.

Mindössze 30 ezer forintba került ez a kerti csehó 4

Miután lefestette feketére, egy hűtőt is szerelt a pult alá, így minden ital hűvös maradhat. A férfi egyébként csak szabadidejében foglalkozik famunkával, néha megcsinál a rokonainak egy-két asztalosmunkát.

Mindössze 30 ezer forintba került ez a kerti csehó 5

A bárépítés annyira bejött Paulnak, hogy a jövőben szeretné ezt komolyabb szinten is folytatni. “Már 47 ezer lájkot és 75 ezer hozzászólást kaptam a képekre. Csak egy szponzor kellene, vagy egy jó üzlet, hogy mindezt folytathassam” – mondta.