Az utóbbi években úgy tűnt, hogy egyre kevesebb fel nem szedett kutyagumi hever a különböző parkokban, köztereken. Persze még van mit javítani a helyzeten, hiszen mindig lesznek olyanok, akik nem hajlandóak felszedni kis kedvencük után a hátul távozó végterméket.

Azonban már erre is létezik gépesített megoldás a Beetl nevű robot képében. A kis négykerekű csak arra lett kitalálva, hogy felszedje a kutyapiszkot, és eltárolja magában. Sajnos nagyobb nyílt terepekre nem feltétlenül alkalmas a szerkezet, ugyanis viszonyítási pontok híján elkóborolhat, de egy kertben kiválóan használható.

a videó a hirdetés után indul

 

A robot kamerája segítségével felismeri a tárgyakat, élőben kielemezve a képeket, a felhőben lévő adatokhoz hasonlítva környezetét. Amikor kapás van, a gép a célpont fölé gurul, majd egy kis markoló felkapja a kutyapiszkot, és elteszi magába.

A négykerekű egyelőre csak projektszinten létezik, a fejlesztők a jövőben szeretnének egy fűnyírót is beleépíteni a gépbe. Így egyszerre lehet a kert tiszta és rendezett.