Nem tartozik az EFOTT Magyarország legnagyobb fesztiváljai közé, így külföldi sztárból is kevesebb lép fel, azonban évről évre sikerül néhány nagy nevet az aktuális helyszínre (mely néhány éve már Velence) csalogatni. Idén talán Rita Ora volt a legnagyobb név, de sokan várták szombat este a Scooter fellépését is.

Valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni a német együttest, azért sem, mert gyakran lép fel Magyarországon az elektronikus zenét játszó trió: 2012 óta minden évben legalább kétszer látogattak hazánkba, és fellépéseik többségét vidéken tartják.

Másfél óra a 90-es években 1
Másfél óra a 90-es években 2

Másfél óra a 90-es években

Másfél óra a 90-es években 10
Másfél óra a 90-es években 11
Másfél óra a 90-es években 12
Másfél óra a 90-es években 13
Másfél óra a 90-es években 14
Másfél óra a 90-es években 15
Másfél óra a 90-es években 16
Fotó megosztása:

A legnagyobb rajongóknak azonban sosem lehet elég. A legjobb helyeket elfoglalni vágyók egy taktikai Tankcsapda-koncerttel hangoltak H. P. Baxxterék bulijára, hogy a fél 12-kor kezdődő koncertet minél jobb helyről figyelhessék. A tömeg így is hatalmas volt, és a legtöbb bulizó fiatalabb volt, mint az együttes, melyet 26 éve, 1993-ban alapítottak.

Másfél óra a 90-es években 17

A retró hullám nekik is jól jött, a fiatalok imádják az olyan klasszikusokat, mint a Maria vagy a How Much Is The Fish, így ezek nem maradhattak el. A kevésbé ismertebb számaiknál is ment az ugrálás és a karok a magasban voltak minden dalnál, ahol a keményebb ütemek domináltak. Azonban azt a fiúk is érezték a színpadon, hogy a lassabb zenéket ezen a koncerten nem érdemes erőltetni, habár két pörgős szám között egy kis pihenés nem jött rosszul.

A zenekar életében volt jó néhány tagcsere, de a hidrogénszőke H. P. Baxxter alig változott a kezdetek óta. 55 évesen is ugyanolyan pörgéssel hergeli a tömeget különleges mikrofonjával és énekstílusával, mint 1995-ben Sarkadon.

Másfél óra a 90-es években 18

A közönség legújabb számukat, a God Save The Rave-et is jól fogadta. Ha szélesebb elérése lenne a dalnak, akkor talán a nagyobb DJ-k is felvennék a lejátszási listájukra az idei buliszezonra, mert tényleg nem lett rossz a dal.

A buli tehát összességében jól szólt, és jól is nézett ki. Ez volt talán a fesztivál leglátványosabb koncertje pirotechnikai szempontból. Kisebb sokkot is kaptak néhányan a körülöttem állók közül a semmiből érkező, hatalmas fénnyel és hanggal járó robbanások miatt, de pár másodperc után újra láttak, ugráltak tovább egész hajnal 1-ig.

Másfél óra a 90-es években 19