Nem tudjuk, kinek hiányzik az, hogy két hosszú repülőút között az átszállási időt is repülőzéssel töltse, de Japánban semmin sem lepődünk meg. A Haneda Excel Hotel Tokyu szállodában ez is megtörténhet, ráadásul ehhez a szobát sem kell elhagyni.

A tokiói Haneda repülőtér mellett található hotel egyik szobájába egy komplett repülőgép-szimulátort építettek, és a vendégek akár egy 90 perces repülőútra is foglalhatnak időpontot.

Ez az eddigi legjobb extra egy hotelszobában 1

A virtuális gép alapja egy Boeing 737-800-as, és minden alkalommal a Haneda reptértől az oszakai Itami légikikötőig utazhatunk egy instruktor segítségével. A szimulátor egyszeri használata 30 ezer japán jenbe (80 ezer forintba) kerül, miközben a szoba ára egy éjszakára csak 25 300 jen (67 600 forint). Az ott alvó vendégek nem játszadozhatnak kedvükre, a szimulátor csak segítséggel használható.

Ez az eddigi legjobb extra egy hotelszobában 2

A hotel PR-menedzsere szerint a szoba kialakítása 10 millió jenes (26,7 millió forintos) kiadást jelentett. Arról, hogy a befektetés megtérülhet-e, a vezetőség nem adott információt, de a repülés megszállottjai jó véleménnyel vannak a szálláshelyről annak ellenére, hogy csak július 18-ától lehet időpontot foglalni.