Taras Kul, avagy ahogy a YouTube-on ismerik, Crazy Russian Hacker (őrült orosz hacker) valahonnan beszerzett hat, a második világháború utáni időszakból származó vízkonzervet. A férfi számára nem ismeretlen a konzervvíz létezése, korábban már második világháborús kannákat is kinyitott.

Ez a hat doboz “csak” hatvanéves volt, de így is izgalmasnak ígérkezett a felnyitás. Az Amerikában készült konzervek tetején leírás is olvasható: a víz csak akkor tiszta és fogyasztható, ha a tetejét megütve visszaverődik az ütés belül.

A megütögetés szerint rendben voltak a konzervek, így nem volt más hátra, mint végre kinyitni őket.

Ahogy a videón is látható, a víz tisztának tűnt, ám kiöntve látszott, hogy apró darabok úszkálnak a pohárban. Taras emiatt meg sem kóstolta a hat évtizedig fémbe zárt vizet.

A kommentelők persze felháborodtak, szerintük ugyanis a férfi rosszul nyitotta ki a konzervet. A videós szerint a pohár nem volt koszos, ám a nézők szerint vagy a konzervnyitó nem volt tiszta, vagy a tetőn lehetett valami szennyeződés, ami belehullott a pohárba.

Amikor ugyanez a videós egy régebbi konzervvizet kóstolt meg, elmondta, hogy kissé állott volt az íze. Ez persze nem is csoda, hiszen hetven évvel ezelőtt csomagolták a katonai vésztartalékként szolgáló fémdobozt.