Éppen négy évtizede, hogy először megjelent a piacon a Walkman. Az idők során hatalmas sikert elérő eszközt is utolérte a technika fejlődése, és az mp3-korszak beköszöntével búcsút intettünk a kazettának. Legalábbis eddig azt hittük.

Ha még otthon a padláson van néhány porosodó kazettád, akkor itt az ideje előkeresni. Egy hongkongi cég, a Nimm Lab ugyanis egy olyan lejátszóval rukkolt elő, mely Bluetooth-kapcsolattal is rendelkezik. Az It’s OK névre hallgató kütyüvel az audiofil személyek álma válhat valóra: a tisztább, jobb minőségű hangfelvételt így egy olyan hangszóróra kapcsolva hallgathatják, mely valóban nem torzítja a dallamokat, ellenben a fülhallgatókkal.

Bemutatták az eddigi legmodernebb kazettalejátszót 2

Bemutatták az eddigi legmodernebb kazettalejátszót 3

A lejátszót még nem lehet kapni. A vállalat először felmérte, hogy lenne-e rá érdeklődés. Ezt Kickstarteren tették meg, ahol a gyártás beindításához szükséges anyagi hátteret is megpróbálták összegyűjteni. A cikk írásának pillanatában mindössze 250 támogatója volt a projektnek, azonban ők nagyon is lelkesek voltak: a 12 800 dolláros (3,7 millió forintos) indulótőke másfélszeresét rakták össze.

Bemutatták az eddigi legmodernebb kazettalejátszót 4

A 60 perces üres kazettával, beépített mikrofonnal és Bluetooth 5.0-s kapcsolattal érkező termék energiaellátásáról két ceruzaelem gondoskodik. Az első darabokat a vásárlók decemberben kapják majd kézhez.

Bemutatták az eddigi legmodernebb kazettalejátszót 5