Július negyedik érkezik a Stranger Things harmadik felvonása a Netflixre, és ha azt mondanám, hogy nem várjuk jobban, mint a karácsonyt, akkor hazudnék.

Szerencsére itt egy friss előzetes, amiből elég sok minden kiderül. Persze spoilerek nélkül.

Oké, de mi az a Stranger Things?

Az amerikai sci-fi-horror sorozat többek között egyfajta tisztelgés az 1980-as évek meghatározó horror és sci-fi témájú alkotásai előtt, na meg a kor popkultúrája előtt. A saját készítésű szériát a Netflix mutatta be 2016. július 15-én. A sorozat második évada 2017. október 27-én jelent meg.

A sorozat helyszíne egy fiktív amerikai kisváros, az indianai Hawkins. Az 1983 novemberében játszódó első évadban a város nyugalmát a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, amit további megmagyarázhatatlan események követnek. Eközben megmagyarázhatatlan természetfeletti dolgok történnek, és felbukkan egy kislány is, aki pszichokinetikus képességekkel rendelkezik.

A sorozat második évada egy évvel az előző évad történései után játszódik. Bár a városban látszólag helyreállt a nyugalom, valójában a normalitásba visszatérni akaró szereplőknek újból szembe kell nézniük a természetfeletti erőkkel.