Tízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, melyre Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese írta fel egy koncert dalainak sorrendjét.

A használt papírtányért szombaton árverezték el New Yorkban. Előzetesen csak kétezer dollárt vártak a pizzatányérért, amire az 1994-ben, 27 évesen elhunyt rockzenész írt. Cobain fekete jelölőfilccel jegyezte fel a tányérra a számok sorrendjét. Ugyanezen az aukción 75 ezer dollárért cserélt gazdát az a rombuszmintás kardigán, amit a zenész öngyilkossága előtti utolsó fotóján viselt, a ruhadarabot előzetesen 20 ezer dollárra becsülték. Egy koncerten viselt zöld moher kardigánjáért 2015-ben 137 500 dollárt adott a nyertes licitáló.

Az ilyen setlist jellegű fecnik értékes relikviái minden nagynevű előadó rajongóinak, de általában csak személyes emléket jelentenek. A Nirvana esetén Kurt korai és tragikus halála emelte meg ilyen módon a tárgy értékét, tehát, ha valakinek kallódik a fiókban egy Kurt Cobain kézirat, az jó pénzért dobhatja most piacra.

2014-ben is előkerült egy számlista, amin egy 1991-es skót buli nótáit jegyezte fel a balkezes gitáros énekes, ezt a cetlit akkor 2,9 millióért árverezték el. A Nirvana 1985-ben alakult, 1991-es Nevermind című lemezükből több mint 30 millió példány fogyott a világon, rendre minden idők legjobb albumai közé választják.