Amióta világ a világ, és kijött az első belső nézetű lövöldözős játék, a Wolfenstein 3D, a játékosok mindig egy egér és a billentyűzet WASD-gombjaival (a kezdők talán nyilakkal) irányították karakterüket. Ezen szeretne változtatni a Ragnok nevű kínai startup.

Megalkották a beszédes nevű Mousegun (Egérfegyver) névre hallgató eszközt. A cég elképzelése ugyanis az, hogy egy, a pisztolyokra hajazó markolattal sokkal jobb lövöldözős játékélményben lehet része a felhasználóknak. Az ötlet nem rossz, bár elsőre nehéz lehet átállni a vízszintes helyzetben fekvő kézről a függőleges irányításra. Talán azok, akik életükben játszottak már joystickkal, előnyben vannak.

Itt a kütyü, amivel hitelesen játszhatsz lövöldözős játékokkal 1

Mindenesetre a technikán nem fog múlni a játékélmény. A Desert Eagle pisztoly markolatáról mintázott kütyü borítása alatti 800 mAh-s akkumulátor 8 órányi lövöldözést bír. A két gombbal és egy görgővel felszerelt eszköz szinte hipergyors a 3200 DPI-s érzékelőjének köszönhetően.

Itt a kütyü, amivel hitelesen játszhatsz lövöldözős játékokkal 2

Az egér még nem kapható, bár a hírek szerint már megkezdődött a gyártás. A projektet az Indiegogón lehet támogatni, cserébe az eszközt kedvezménnyel kínálják a készítők. Így az eredeti 118 dolláros (34 ezer forint) ár helyett csak a felét kell majd kifizetni vásárláskor.

Itt a kütyü, amivel hitelesen játszhatsz lövöldözős játékokkal 3