Nemrég nyitott meg a Sanghaji Autókiállítás, ahol az eddig látott márkák nem egzotikus európai vagy afrikai, hanem a helyi közönségnek tetsző lányokkal dekoráltak a standokat. Az első körséta alapján az autókat a FIAT és a Hyundai dobta fel a leginkább a modellekkel.

A női bájoknak a szalonon kívül is van keletje. Sanghaj régen az ópiumszívás, a szerencsejáték és a prostitúció fellegvára volt, és mint a világ szinte minden pontján, itt is lehet pénzért kufircolni. Rendkívül elegáns szállodánkban kollégánk 400 dolláros ajánlatot kapott egy rámenős hölgytől, aki az árat azzal magyarázta, hogy ez bizony Sanghaj.

Csajok Sanghajból 2 Cartier és Patek Philippe

És tényleg! Míg Kína legnagyobb részén koldusszegények az emberek; itt aztán van pénz rogyásig. Több Cartier óraüzletbe is belebotlottunk, a Patek Philippe koloniális villaépületben működő lerakatából épp egy Rolls-Royce Phantomot láttunk kihajtani. A nagy sugárutakon bőven futnak E-osztályos Mercedesek, láttunk Lamborghini Gallardót és a rendőrségnek tényleg vannak 530 Li BMW-i az előző szériából.

Tegnap Papp Tiborral, totalcaros kollégámmal voltunk kipróbálni egy ősi Santana taxit és amikor kiszálltunk, kevéssé elegáns sápadtarcúként is megtaláltak bennünket a masszázsszolgáltatást kínáló hölgyek és urak.
Csajok Sanghajból 3 Masszázs, négyezer alatt

Kínán belül még Sanghajban is kevesen tudnak angolul, pedig ez az ország egyik legnyitottabb, leginkább nemzetközi pontja, de a nyelvi nehézségeket is át lehet hidalni okostelefonnal. A srác kínaiul bekörmölt mondatait online fordítóprogrammal mutogatta nekünk angolul, de a szolgáltatás áráról külföldiül is képes volt alkudni.

Egy masszázs ára 200 yüanról, nagyjából 7000 forintról indult a bjutiful görlöknél, a fiatalember utolsó ajánlata 100 pénz volt. Kölcsönös rokonszenv esetén a szolgáltatáscsomagba más is belefér a masszázson felül, a megfelelő összegért.