Már több mint egy hete nem találják azt a biztonsági autót – amire az amerikai motorsportban a pace car kifejezést használják –, amit az Idaho államában található Meridian Speedwayről kötöttek el.

A helyi hatóságok közlése szerint a 2018-as évjáratú, hetedik generációs Chevrolet Corvette-et június 4-én reggel lopták el – írja az Idaho Statesman. „Mire kedd reggel bejöttünk dolgozni, már nem volt itt” – tette hozzá a versenypálya adminisztrátora.

Pedig a leírás alapján nem tűnik észrevehetetlennek, ugyanis az ezüstszínű fényezését az autó mindkét oldalán zöld és sárga csíkok tarkítják. A Corvette-en emellett – a biztonsági autó idei támogatójaként – egy autókereskedés logója is megtalálható.

A Meridian Speedway is igyekszik minden követ megmozgatni azért, hogy előkerüljön a biztonsági autó. A pálya a Facebookon ajánl jutalmat annak, aki segít a jármű megtalálásában, nyereményként egy teljes szezonra szóló bérletet, valamint egy kiválasztott eseményre szóló családi belépőt ígérve.

ATTENTION RACE FANS: Have you seen Meridian Speedway’s Fairly Reliable Bob's, Inc. Pace Car at your favorite Chop Shop...

Közzétette: Meridian Speedway "2024" – 2024. június 10., hétfő