Egy rétsági fiatal felfigyelt egy helyi parkolóban hónapok óta álló autóra. Anyagi helyzetének javítása érdekében elhatározta, hogy ellopja és eladja: tervét június 1-jén érezte megérettnek, de a lezárt autó ajtajait nem tudta kinyitni.

Ekkor eldöntötte, hogy eladja az autót azzal a mesével, hogy egy külföldön élő ismerőse bízta meg az autó értékesítésével, de elhagyta a jármű kulcsát, így nem tudja kinyitni. Felhívta egy Kosdon élő alkalmi ismerősét, aki vevő volt a történetre és az autóra is.

A vásárlójelölt rövid időn belül meg is érkezett a rétsági parkolóba, ahol a szakavatott kezek hamar kinyitották az autó ajtaját, azonban a motor nem indult, így elvontatták új, ámde jogtalan tulajdonosához. Az írásos szerződés nélkül, szóban megköttetett üzleti megállapodás anyagi része kimerült annyiban, hogy a rétsági fiatal férfi 60 ezer forintos tartozását elengedte a kosdi vevő.

Az eredeti tulajdonos június 5-én észlelte az autó eltűnését, rögtön feljelentést tett. A rétsági nyomozók még aznap megtalálták az autót a 34 éves kosdi férfi lakásánál, lefoglalták és visszaadták tulajdonosának. A 17 éves rétsági fiatalt elfogása és előállítása után lopás, míg a kosdi férfit pénzmosás miatt hallgatták ki a nyomozók.