A vádirat szerint 2022 májusában Dunaszentgyörgyön akarták ellenőrizni a rendőrök az autójában alvó vádlottat. A férfi láthatóan ittas és zavart volt, ezért a rendőrök felszólították arra, hogy igazolja magát, továbbá adja át az iratait. Ezután úgy tett a vádlott, mintha a jármű okmányait keresné, azonban hirtelen gázt adott, és kipörgő kerekekkel hagyta faképnél a hatóságokat.

A férfit több településen át üldözték a rendőrök. Menekülése során lakott területen belül 70-80, azon kívül 110-130, míg az M6-os autópályán 170 km/órás sebességgel száguldozott.

Miközben előzött, a férfi több ember életét és testi épségét közvetlenül veszélyeztette. Végül egy földes úton állt meg, ahonnan gyalog próbált menekülni, amikor a rendőri egységek elfogták. A vádlott ezután belefejelt az egyik szolgálati gépkocsiba, amiben így több mint 60 ezer forintos kár keletkezett. A járási ügyészség közúti veszélyeztetéssel, ittas vezetéssel és kisebb kárt okozó rongálással vádolja a férfi.

Az ügyészség pénteki közleményéből derült ki, hogy a többszörös büntetett előéletű, jelenleg is jogerős börtönbüntetését töltő, korábban több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben 3 év szabadságvesztés kiszabását indítványozták, továbbá azt, hogy 6 évre tiltsák el a közügyektől, a közúti járművezetéstől pedig végleges hatállyal.