Gyakorlatilag egymás után két baleset is történt a 11-es főút és az M0-s autóút csomópontjában található turbókörforgalomban, amit a Magyar Közút kamerái rögzítettek. „Pörgés-forgás-csattanás” – így vezette fel az április 2-i eseményekről készült videóját a közútkezelő.

Az első esetnél egy Ford Ka kezdett alacsony sebességnél, de nem szándékosan driftelni, aminek következtében kicsúszott, majd egy táblát és az egyik jelzőlámpát is kidöntötte. A Magyar Közút munkatársai a helyszínre siettek, hogy helyreállítsák a megrongált forgalomtechnikai berendezéseket, amikor a szemük láttára történt újabb baleset. Noha csak az M0-s felé vehette volna az irányt, Szentendre irányába fordult a külső sávból egy személyautó, és a belső sávban haladó kisteherautó elé kanyarodott. Nagyobb baj nem történt.

A történtek kapcsán az alábbiakra hívja fel az autósok figyelmét a Magyar Közút:

  • Fontos, hogy esősebb időszakban is óvatosan vezessünk, és kalkuláljunk azzal, hogy más a járművek tapadás, így más tempóval és íven kell közlekedni.
  • Egy hasonló turbókörforgalom esetében figyelni kell a jelzéseket – még azt megelőzően, hogy behajtunk –, hogy az egyes sávok milyen irányba vezetnek.
  • Ha véletlenül eltévednénk, semmi pánik: menjünk tovább, amerre a sáv vezet, és előbb-utóbb úgyis biztonságosan tudunk majd korrigálni, vagy éppen visszafordulni.