A közösségi médiában, többek között a Redditen is keringő videón egy igen ritka McLaren Senna látható, volánja mögött megkérdőjelezhető képességű pilótával. Egy ilyen, versenypályára tervezett géppel nem olyan egyszerű fánkokat rajzolni, mint a Mazda MX-5-össel. A túlmelegedett gumikkal, kikapcsolt kipörgésgátlóval elhagyni a mutatvány területét rizikós vállalkozás, emberünknek nem is sikerült. 

A füstfelhőt elhagyva, a közönség mobilos videófelvételei által megörökítve zúzott bele egy Lexus kereskedésbe. 

Az eset vasárnap délután történt a Ventura Boulevardon, a kaliforniai Woodland Hillsben. Szerencsére nem jelentettek sérülteket, mivel a baleset idején senki sem tartózkodott a járdán, és a forgalom is viszonylag gyér volt.

A Senna a kereskedés falának ütközött, egy parkoló Toyota Camry mellett. A felvétel alapján úgy tűnik, a szuperautó jelentős károkat szenvedett, tört a szénszálas karosszéria és az első felfüggesztés is. Vélhetően a McLaren szakműhelyében minden rendelkezésre áll a javításhoz, de a számla kétségtelenül borsos lesz a tulajdonos számára. 

A hozzászólásokban felvetették, hogy az összetört McLaren a jól ismert helyi karakter, youtuber, vállalkozó és autóversenyző Edmond Mundi tulajdona. Mondi nemrég szerezte meg a Project Kilo II névre keresztelt, egyedileg dekorált Sennát, amelyet 307 ezer követőjének mutatott be az Instagramon. Ez a Senna még McLaren-szinten is egyedi, gyárilag szerelt szénszálas MSO keréktárcsákkal rendelkezik, amely opció 152 000 dollárba kerül.

Valamint ez volt az első Senna, amely az Egyesült Államokba érkezett, és az egyetlen, amely a zöld külső fényezés és barna bőrbelső kombinációjával rendelkezik.

Abban megegyezik a többi Sennával, hogy alig 1,3 tonnát nyom, így 800 lóerős motorjával 2,8 mp alatt gyorsul nulláról 100 km/órára és 200-ig is elég neki 6,8 szekundum. Ismerd meg a McLaren Sennát a Vezess korábbi cikkéből: