Gyönyörű, fehér csíkokkal díszített pezsgő-fekete festésű magángép landolt néhány napja a debreceni repülőtéren. Az Explore 9H-ELF modellszámú gép Katarból érkezett és az indiai Mumbaiba repült tovább, aztán Dzsidda, majd Párizs következett.

A fotón és a lenti videón látható Boeing 737 Business Jet a második legnagyobb hatótávolsággal rendelkező magánrepülőgép, melyből állítólag összesen 260 darab repül rendszeresen világszerte. Ez a darab a máltai Air X Charter flottájában szerepel. Az, hogy ki utazott a durván 85 millió dolláros géppel, az titok marad, a reptér nem adhat ki ilyen információt. Az átszámítva bő 31 milliárdos Jet vélhetően nem magántulajdonban van, hiszen az Air X Charter többek között repülőgépek bérbeadásával foglalkozik.

 

A luxusgép akár 12 óráig is képes a levegőben maradni egyetlen tankolással. A fedélzet 2 zuhanyzóval, egy tágas vagy két kisebb hálószobával rendelkezik, ez konfigurálható. A „nappaliban” repülőgépekhez mérten hatalmas konferencia- vagy ebédlőasztal, két kanapé, egy fotel, dohányzóasztalok és további ülések kaptak helyet. Az utasok száma maximum 18 lehet.

Nézz szét az utastérben is: