A veterán autók gyűjtőit feltűrt ingujjal képzeljük, ahogy fülig olajosan tekergetik a Weber karburátorok benzin-levegő arányát. Ezt imádják, a füstöt, a mókolást, a régi szerkezet csattogását. Nos, nem minden veterános ilyen. Van, akit a forma varázsol el, a megjelenés, a gyűjtői szenvedély. Nekik meg mindegy, hogy milyen motor van az öreg autóban, sőt egy erősebb, megbízható, tiszta üzemű villanyhajtásra bármikor igent mondanak.

Ezt mutatja a kultikus öreg autók elektromossá alakításával foglalkozó Everrati cég közleménye. Építettek ők már Ford GT40-est, Porsche 964-est villanymotorosra, a szerteágazó projektek során pedig komoly  tapasztalatra tettek szert. Már bejáratott gyártási folyamattal végzik az átalakításokat, amit szívesen át is adnak más gyártóknak Powered by Everrati néven. Így a partnerek instant villanyautószetthez jutnak hozzá, rugalmas és skálázható hajtáslánccal és szoftverekkel. 

A vállalat szerint csak az elmúlt évben megtízszereződött a kereslet a szolgáltatásai iránt.

Sok klasszikus autó tulajdonosa felismeri a megnövekedett teljesítmény előnyeit, valamint a költségek csökkenését: így nem kell vadászni ritka, öreg alkatrészekre, és dugódíjat sem kell fizetni a nagyvárosokban. Ez fokozza az elektromos átalakítások iránti fokozott érdeklődést.

A veteránosok rákattantak a villanymotorra 1

Ezen túlmenően a meglévő járművek elektromos hajtásláncának átalakításával kapcsolatos üzletág, valamint „az új ügyfélprogram speciális, nagy teljesítményű elektromos autókra” több mint 200 százalékos növekedést mutattak a szerződéskötések terén.

Az elektromos járművek iránti kereslet rövid távon lassul, de közép- és hosszú távon növekedés várható, így nem meglepő, hogy a nagyobb gyártók a költségek csökkentésére törekednek, és a kisebb, rugalmasabb, kevésbé bürokratikus vállalatok szakértelmére támaszkodnak, amelyek gyorsan képesek alkatrészeket és szoftvereket fejleszteni.