Börtönben tölti a következő éveit az a férfi, aki január 6-án úgy lopott el egy autót az angliai Manchesterben, hogy annak hátsó ülésén egy 89 éves nő ült.

Miután az idős hölgy lánya észrevette, hogy az édesanyja és az autója sincs meg, kétségbeesetten tárcsázta a segélyhívót. „Valaki elvitte az autómat és az anyámat” – idézte a nő hívását a Metro című bulvárlap. Elmondása szerint mindössze 10 percre hagyta magára a vak, demens édesanyját, amíg bevásárolt, a motort pedig azért hagyta járni, hogy melegen tartsa őt a januári hidegben.

A rendőrök ezután a 51 éves David Stephenson nyomába eredtek, az üldözésről fedélzeti kamerás felvétel is készült, ami itt nézhető meg:

a videó a hirdetés után indul

A videó alapján volt, hogy több mint 100 km/órával üldözték a férfit, akit végül sikerült megállítaniuk, így a kiszolgáltatott asszony és a lánya ismételten találkozhattak. Stephensont a múlt heti tárgyalásán 8 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság: emberrablásban, autólopásban, veszélyes, valamint jogosítvány nélküli vezetésben találták bűnösnek – és bár nem volt vezetői engedélye, 6 évre eltiltották a vezetéstől.