Már csak rémülten nézhette a tulajdonosa, ahogy az autója a tengerben úszkál az egyesült államokbeli Massachusettsben, a Blossom Street Pier kikötőben. A férfi azt hihette, hogy miután megállt, parkolóállásba kapcsolta az automata váltót, ez a lépés azonban kimaradt, aminek következtében elgurult a Toyota bZ4X – írja a Carscoops.

A baleset idején ráadásul az elektromos terepjáróban ült egy másik férfi. Igaz, mindössze néhány másodpercen múlt, hogy elkerüljék a balesetet: a sofőr csak annyi időre szállt ki a volán mögül, amíg kidobta a szemetet a néhány méterre található kukkába. Beszámolók szerint a magára hagyott utas mindent megtett annak érdekében, hogy megfékezze az autót, és bár nem sikerült, megúszta sérülés nélkül az esetet.

„Éreztem, ahogy elkezd gurulni az autó. Megfogtam egy hókefét, és azzal próbáltam megállítani, de nem állt meg… Utána mindent megtettem, amit csak tudtam, majd lehúztam az ablakot, kimásztam rajta, és a vízbe ugrottam” – mesélte a Boston 10 csatornának az utas, aki már a parton volt, mire megérkezett a segítség.

Más kérdés, hogy a bZ4X-nek aligha tett jót az óceáni kaland. A parti őrség szerint akár tüzet is okozhat, ha sós víz éri az akkumulátorcellákat. Valószínűleg nem gyulladt volna ki a víz alatt a Toyota, de még jóval az incidens bekövetkezte után is tűzveszély állhat fenn.