Egyre fejlettebb és hatékonyabb eszközökkel próbálják csökkenteni az autós üldözések jelentette kockázatot a hatóságok – többek között a jól ismert PIT-manőver egyik lehetséges alternatíváját az elmúlt hetekben használták először élesben, méghozzá eredményesen.

Az új technológiát a rendőrautó elejére rögzítik, és ha aktiválják azt, egy hálót lő ki, ami utána rátekeredik az üldözött kocsi hátsó kerekére, megakadályozva, hogy tovább menjen. Ennek a floridai hatóságok vették hasznát, akiknek egy lopott Chevrolet Camarót kellett lekapniuk, amit két 17 éves fiatal kötött el – írja a Carscoops.

Mint kiderült, pisztollyal hadonászva lopták el a kocsit, arra kényszerítve a bevásárlás után épp bepakoló tulajdonost, hogy adja át a slusszkulcsokat. A hálóval szemben azonban nekik sem volt fegyverük, így miután elkapták őket, felhagytak a meneküléssel.

A két kamaszkorú elkövetőt a fiatalkorúak börtönébe szállították, amíg az ügyben nyomozást folytat a rendőrség. Fegyveres autólopás, baleset okozása és menekülés miatt kell majd felelniük.