A számítógépes kaszinós játékokban, új technológiákban utazó befektető milliárdos, Laurence Escalante szereti a gyors autókat. A koronavírus évei alatt lőtt ki a vagyona, a karantén idején sokan pörgették a virtuális rulettkereket, ekkor vagyona elérte a hárommilliárd dollárt. Jelenleg Ausztráliában, Perth városában él, és két éve fogott bele az autógyűjtésbe. 

Tavaly még csak 49 autója volt, de most már nagyjából 120 darabos a gyűjtemény, amihez még 70 fog érkezni biztosan a megrendelések alapján. Ezek pedig nem hétköznapi Hondák, Volkswagenek, hanem a legdrágább hiperautók, Escalante viszont nem hagyja raktárban porosodni a kocsikat. Bár egy fenékkel nehéz mindet hajtani, azért megteszi, amit tud, és a barátainak is szívesen kölcsönadja a kocsikat. Ha autótalálkozó van a környéken, akkor pár különleges példányt garantáltan kigurít Escalante.

Belehúzott a milliárdos, már 120 szuperautó áll a garázsában, de többet akar 1

Lamborghini Essenza SCV12 – Több mint 830 lóerős teljesítményével az Essenza tizenkét hengeres motorja a legerősebb szívó V12-es, amelyet a Lamborghini valaha épített. Ennél is izgalmasabb az autó aerodinamikája, amelyet a márka versenyautói ihlettek: 250 km/óránál például 1,2 tonna (!) préseli az aszfalthoz az autót – ez több, mint ami a márka GT3-as versenyautóját a pályára szögezi.

Jelenleg 100 millió dollárra becsülik az autóinak értékét, a gyűjteménybe most érkezett egy Aston Martin Valkyrie AMR Pro, amiből egyetlen darab van Ausztráliában. Akad még nála Mercedes-Benz SLR McLaren HDK,  Lamborghini Essenza SCV12, és egy Ferrari FXX K Evo is. Ezek a gépek tényleg a krém krémjét adják, egy Ferrari 296 GTB ezek mellett átlagautónak számít. 

Belehúzott a milliárdos, már 120 szuperautó áll a garázsában, de többet akar 2

A pontos elnevezés Countach LPI 800-4, amiből az LP a hosszirányban beszerelt V12-es benzinmotorra, az I pedig a Siánból átemelt, 48 voltos mild hibrid komponensre utal. 780 lóerős és csupán 112 darabot készítettek belőle

Lamborghiniből is a különlegességekre repül rá, van nála egy Countach LPI 800-4, valamint Bugatti Chiron, de abból is a Super Sport, McLaren P1, Ferrari Daytona SP3. A Bugatti Bolide pedig már érkezik, és meglepő módon elérte, hogy rendszámot kapjon, pedig ez elvileg csak pályaautóként készül.