Az első próbálkozás lehet a mérvadó, abból a szempontból, hogy hány éves szinten van a reakcióidőd, hiszen ha ismét megpróbálod, akkor már tudod, hogy nagyjából mire számíts, és felkészülve várod a jelet. Nekem 36-ra lőtte be elsőre, és csak két évet tévedett lefelé, szóval boldogság van.

A gyorsaságod alapján ez a játék megmondja, hány éves lehetsz 1

Mi a reakcióidő pontosan?

A reakcióidő alatt egy időszakaszt értünk, amely egy inger megjelenése és az erre adott válaszunk között telik el. Ebbe az időbe az észlelés, felismerés, az információ feldolgozása, a döntés és cselekvés megindításához kiadott belső parancs érthető, majd ezt követi a tágabban vett reakció azon szakasza, amikor a mozgáshoz kiadott belső parancs hatására a tényleges mozgás létre is jön. Például vezetés során a sofőr elengedi a gázpedált és a lábát a fékpedálra helyezi.

Nyilván a reakcióképességet alapvetően befolyásolja a sofőr kipihentsége és felkészültsége, az életkor tehát csak egy adottság. Viszont azt tudni kell, hogy 60 éves kor felett a reakcióidő egy húszévesének akár a kétszerese is lehet. Egy jó vezető reakcióideje 0,5-0,7 másodperc, ez nőhet meg jelentősen idősebb korban.