Több magyar szereplővel, Budapesten forgatták annak idején a Die Hard-sorozat ötödik részét, ami 2013-ban jelent meg a filmvásznakon. Az akciófilmben több páncélozott katonai járművet használtak, az egyik ráadásul Ganxsta Zolee vezette, akinek a szerepében a belvárosban kellett rombolnia.

A forgatásokhoz több, az iraki, az afgán, a szíriai és az orosz-ukrán háborúban is bevetett Cougar MRAP-ről mintázott másolat is készült a Szalay Dakar Team műhelyébe; a négy példányból három a magyarországi ZIL alapjaira épült, a negyediket pedig Amerikában szerelték össze.

Ha jártál kereskedésünknél az elmúlt napokban, biztosan feltűnt, hogy valami hatalmas szörnyeteg került hozzánk! De...

Közzétette: Veterán Autó Kft. – 2023. november 12., vasárnap

A Magyarországon alkotott Cougar-replikák egyikének az egzotikus és ritka autókra specializálódott Veterán Autó Kft. keresi a leendő tulajdonosát. Egyébként – a Budaörsi úti kereskedés szerint – mind a négy páncélkocsi az országban van, a szóban forgó példányról pedig kiderült, hogy

az alapját egy ZIL131 rádiós kocsi adja, amit az Uralokban is használt, 6,0 literes karburátoros V8-as motor hajtja, melynek teljesítménye nagyjából 150 lóerő.

Noha az árát ezúttal nem hozták nyilvánosságra, a Hvg.hu kiszúrta, hogy a járművet korábban egy külföldi oldalon is hirdették, ahol irányárnak 38 ezer dollárt adtak meg, ami a mostani árfolyamon 13,2 millió forintnak felel meg.

Ganxstától pedig nem áll távol a budapesti akciójelenetek világa: mint arról beszámoltunk, egy 2019-ben bemutatott, egyébként nem nagy sikerű kínai akciófilmben is szerepelt, bár erre csak pár évvel később derült fény.