A Ford Mustang GT3 idén nyáron debütált, rengeteg fotót láttunk már a versenypályára tervezett típusról, de az Italiansupercarvideo új videója a YouTube-on adja az első igazi ízelítőt a Mustang képességeiből, és nem mellesleg a hangjából.

Tekerd fel a hangerőt, ezért a V8-as Mustangért érdemes 1

A motor egy 5,4 literesre növelt Coyote V8-as, amit a Ford raliprogramjából régóta ismerős M-Sport épített. A rangos partnerekkel együtt készülő autó dizájnját a versenyautó-tervezésben nagy névnek számító Troy Lee jegyzi. A versenyautó egyedi geometriájú futóművet, a differenciálművel egybeépített sebességváltót (transaxle), szénszálas karosszériapaneleket kapott.

Tekerd fel a hangerőt, ezért a V8-as Mustangért érdemes 2

A videó leírása szerint ezt a bizonyos GT3-ast az olasz Dinamic GT csapat fogja versenyeztetni a 2024-es GT World Challenge Europe sorozatban. A felvétel egy tesztelés során készült Misanóban, Észak-Olaszországban. Bár más autók is jelen vannak a pályán, a videó lényegében tisztelgés a V8-as motor előtt. Még a többi versenycsapat személyzetének tagjai is felkapják a fejüket, amikor a Mustang elhagyja a bokszutcát, ahogy az a klip elején nagyon jól látható.