Azt hihette egy 23 éves férfi Kanadában, jó ötlet, ha egy kicsit odalép édesapja Corvette C8-asával, csakhogy

a hatóságok 186 km/órás sebességgel mérték be Torontótól nem messze, holott mindössze 60 km/óra volt a megengedett maximum.

Kihágása – tekintettel arra, hogy a sebességhatár háromszorosával hajtott – nem maradt következmények nélkül: mint az a hatóságok tájékoztatásából kiderült, amellett, hogy a jelentős, 40 km/órát meghaladó sebességtúllépés miatt 30 napra bevonták a jogosítványát, a sportkocsit lefoglalták két hétre.

A 23 éves férfi, amennyiben bűnösnek találják, 2000-től 10 000 kanadai dollárig, azaz 500 ezertől akár 2,5 millió forintig terjedő pénzbüntetésre is számíthat. Mindemellett a gyorshajtását hat büntetőponttal, valamint akár hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel is „jutalmazhatják”.

Ha első fokon olyan ítélet születik, egy évre is eltilthatják a vezetéstől, továbbá arra is kötelezhetik, hogy részt vegyen egy tréningen. Szigorúak a közúti előírások a kanadai tartományban, amit jól mutat, hogy négy hasonló szabálytalanság után az illetőnek már arra sincs lehetősége, hogy újra jogosítványt szerezzen.

A nyolcadik generációs Corvette-et a Vezess is kipróbálta, azzal a különbséggel, hogy mi olyan körülmények között csaptunk a lovak közé, ahol igazán lehet: a versenypályán.