Amerikában olyan mértékben terjed a kormányra ragasztható, olcsó kiegészítők, dekorációs elemek használata, hogy a helyi hatóságok is megszólaltak a témában. A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) figyelmezteti az autósokat,  hogy ne tegyenek díszes jelvényeket és ékszerszerű dekorációkat a kormánykerékre, mert azok balesetveszélyesek.

Az ilyen ócska bizsuk népszerűségét a közösségi oldalak generálták, az általában Kínából érkező, mindenféle drágakőre emlékeztető műanyagokat az eredeti kormánykerék-emblémára vagy annak környékére ragasztják. Sok ilyen utángyártott dekoráció strasszkövekkel van kirakva, és bár egyesek szerint menőnek tűnnek, egy ütközés során ártatlan kiegészítőből életveszélyes sérülést okozó lövedékké válhatnak. 

Életveszélyesek lehetnek a Kínából rendelt csillogó dekorációk 1

Az NHTSA szerint egy sofőr súlyos szemsérülést szenvedett, miután egy strasszkövekkel kirakott embléma ütközés közben arcon találta. A sofőr az egyik szemére elvesztette a látását, és a szabályozók nem szeretnék, ha hasonló esetek előfordulnának a jövőben. 

A légzsák életet ment, és súlyos sérüléseket előzhet meg, de működéséhez be kell tartani az alapvető szabályokat. Ezért fontos a megfelelő üléspozíció, a biztonsági öv használata, valamint az említett kormányra rakott dekorációk kerülése.