Két Lamborghini Countach-t is használtak, amikor Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatták a Wall Street farkasa című filmet. Arról, hogy az egyik, ép példánynak gazdát keresnek, már korábban beszámolt a Vezess, ugyanakkor egy másikat pont a 2013-ban megjelent produkció miatt áldoztak be.

Még a háttértörténete nélkül is különlegességnek számít az 1989-es évjáratú Lamborghini, hiszen a Countach 25th Anniversary a legutolsó típus, amit Horacio Pagani tervezett, mielőtt saját vállalkozásba vágott bele.

A képre kattintva galéria nyílik:

Az is arannyá válik, ha DiCaprio elpusztít valamit 2

A mindössze 653 példányban gyártott limitált szériás, továbbfejlesztett modell mechanikailag az 5000 QV-re hasonlít, vizuálisan viszont lényegesen átszabták a Countach-t. Annak leggyorsabb variánsaként az 5,2 literes V12-es motorban 450 lóerős teljesítmény lakozik. A kétüléses sportkupé csúcssebessége 295 km/óra, álló helyzetből pedig 4,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

Az is arannyá válik, ha DiCaprio elpusztít valamit 26

Fotó: Bonhams

A Martin Scorsese által rendezett filmben megjelent, aztán pedig összetört Lamborghini mellett a Wall Street farkasának négy legjellegzetesebb jelmeze és más kellékek, például egy többek között DiCaprio és Scorsese által dedikált rendezői szék is az árverés tárgyát képezi majd.

Az is arannyá válik, ha DiCaprio elpusztít valamit 27

Fotó: Bonhams

A Wall Street farkasában megjelent Lamborghiniért 1,5-2 millió dollárra, vagyis a mostani árfolyamon 540 millió és 720 millió forint közötti összegre számítanak. A Bonhams aukciójára november 25-én, szombaton kerül sor Abu-Dzabiban.