A GiveMeTheVin.com alapítója és tulajdonosa, John Clay Wolfe ritka autók felkutatásával keresi a kenyerét, de ez a friss találat még számára is óriási meglepetés volt. Az Alabama állambeli Birmingham déli részén egy 23 autóból álló pajtaleletről kapott fülest, ami valódi kincsesbányának bizonyult. 

A kis pajtában tárolt autógyűjtemény egy lelkes autógyűjtő, Earl Trammel tulajdonában volt, aki nem bízott a bankokban, sem a tőzsdékben. Az Egyesült Államokban bevett eljárás, hogy a nyugdíjról, a visszavonulás éveiről különféle befektetési alapokba tett megtakarítással készülnek az emberek. Trammel viszont inkább autókat vett a félretett pénzből, és az évek során igen tisztes gyűjteményt hozott össze. 

A kocsikat szinte sosem használta, így kivételes állapotban maradtak fenn, több Corvette is akadt a pajtában, köztük egy 1990-es K/C 1500 454 SS alig pár kilométeres futásteljesítménnyel, valamint egy újszerű 1990-es ZR1-et és egy 1971-es Corvette Coupét. Az amerikai típusok mellett akadt még egy Porsche 911 Carrera 4S 1996-ból.

Megemlíthetjük még az 1979-es C3 Stingray-t is, amin még mindig ott van a gyári fólia, de az 1965-ös Ford Mustang Cabrió vagy az 1999-es F-150 SVT Lightning sem mindennapi darab. 

Amikor a gyűjtő Trammel 2022-ben elhunyt, volt felesége vette át a gyűjteményt, és eladta azt a GMTV-nek. „Trammel több mint 60-70 éven át foglalkozott autókkal. Két külön üzletben is dolgozott Birminghamben, és már fiatalon elkezdte gyűjteni az autókat. Ezeknek az autóknak olyan hely kell, ahol az emberek láthatják őket, ezért végül rábeszéltem a nővéremet (Patricia), hogy adja el a teljes készletet”. – mondta John Hollander, Trammel sógora.

Azt nehéz felmérni, hogy pénzügyileg megérte a befektetés, hiszen az autókat tárolni kellett az évek során, és a gyűjteményben akad olyan darab, ami elég átlagos ahhoz, hogy még nullához közeli futással is olcsóbb legyen az eredeti vételárnál.

A történet mindenesetre érdekes, az autók pedig 2024 tavaszán lesznek kiállítva a GiveMeTheVin.com oldal közlése alapján, árverésükre, eladásukra is csak ezután kerül majd sor.