Néhány napja egy kék Lamborghini Aventadort halásztak ki a svájci Flüela-hágónál csörgedező egyik patakból. Az olasz sportautó egyike volt azon hat darab Lamborghininek, amelyet amerikai turisták béreltek ki.

Az autót bérlő férfi a sajnálatos baleset után azonnal értesítette az autóbérélő céget, a rendőrséget és a biztosítóját is, de várni már nem volt kedve. Beült a barátja által bérelt autóba és angolosan távozott a helyszínről.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Supercar Fails (@supercar.fails) által megosztott bejegyzés

 

A 770 lóerős Aventador SVJ bérlője azonban nem jutott messzire, a rendőrség Scuol városában fogta el a férfit – mindössze 30 kilométerre a hágótól –, majd kihallgatták az egész társaságot. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg.

Patakba repítettek egy bérelt Lamborghinit, sorsára hagyták 1

Az eset pontos körülményeit még vizsgálja a rendőrség és az ügyészség, de annyit elárultak, hogy a turisták mindenben együttműködtek a hatósággal, az volt a hatalmas hiba, hogy elhagyták a helyszínt.

Lamborghini Aventador SVJ

2018-ban mutatták be az olaszok az Aventador SVJ változatát, melyet 770 lóerős, V12-es szívómotor hajt, maximális nyomatéka 720 Nm. Végsebessége 350 km/óra, míg a 0-100-as sprinthez csak 2,8 másodpercre van szüksége.

Patakba repítettek egy bérelt Lamborghinit, sorsára hagyták 2

2018-ban a Nürburgring rekordot érő kört ment, 6 perc 44,97 másodperces idővel. Ehhez nem csupán a szívó V12-es motor 770 lóereje segítette hozzá, hanem az összkerékhajtása és az aktív aerodinamikai elemek is.