Még a rendőröket is meglepte, amikor csütörtök hajnalban két gyereket találtak egy „lopott”, illetve „veszélyesen közlekedő” autóban: a volán mögött egy 10 éves kisfiú ült, az anyósülésen pedig a nála egy évvel idősebb nővére.

Ahogyan arról a BBC beszámolt, a két kisgyerek azután szökött el otthonról, hogy megharagudtak az édesanyjukra, aki minden elektronikai eszközüket elkobozta. Mire Alachuában megállították őket az autópályán a rendőrök, az elkötött fehér szedánnal nagyjából 320 kilométert tettek meg a szökevények a floridai North Portból indulva.

Hogy mekkora távolságot tettek meg a gyerekek, jól mutatja, hogy édesanyjuk három óra alatt érte őket utol, miután a rendőrség megtalálta őket. Igaz, az édesanya még napokkal korábban tett bejelentést mind a gyerekek, mind pedig az autó eltűnéséről.

A seriffhivatal közleménye szerint nincs szó arról, hogy rosszul bántak volna a kiskorúakkal, a konfliktushoz valószínűleg az vezetett, hogy a két gyerek nem a koruknak megfelelő tartalmakat fogyasztottak a kütyüjeiken.

Ugyanígy a vezetői engedély is életkorhoz kötött Florida államában: a „bétajogosítvány” törvényes alsó korhatára 15 év, míg teljes értékű jogosítvány 18 éves kortól szerezhető.