2022-ben mutatta be a Porsche az új 911-es modellt, amely a német gyártó Párizs-Dakar-ralin elért történelmi győzelmei előtt tiszteleg.

Ez az első ilyen autó itthon, azonnal egyedi rendszámmal 1

A mindössze 2500 példányban készülő Porsche 911 Dakar alaphelyzetben 50 mm-rel magasabban hordja padlólemezét, mint egy sportfutóműves Carrera, ezen azonban további 30-30 millimétert tud még emelni elöl és hátul egyaránt. Ezt az extrán megemelt pozíciót nem lassú manőverezésre tervezték: a gyártó akár 170 km/óra sebességet engedélyez ebben a pipiskedős helyzetben.

Az alábbi videót egy sportautókra specializálódott, hazai TikTok-csatorna osztotta meg. Azt állítják, ez az első Porsche 911 Dakar Magyarországon. A rendszám is egyedi, ami 100 százalékban passzol az autóhoz.

Mi csak gratulálni tudunk a tulajnak és sok balesetmentes kilométert kívánni.

@supercars_in_budapest

First in Hungary

♬ back to black - :)

A 911 Dakar 480 lóerős, 570 Nm-es, hathengeres, háromliteres turbómotor régi ismerős; a módosított abroncsok és a megnövelt légellenállás miatt a végsebességet 240 km/órában maximálta a Porsche, a 3,4 mp-es 0-100 km/óra gyorsulás azonban így is tekintélyes. A sebességváltó nyolcfokozatú, dupla kuplungos egység, alapfelszerelés az összkerékhajtás és -kormányzás, valamint az aktív kanyarstabilizátorok.

Ez az első ilyen autó itthon, azonnal egyedi rendszámmal 2

Az autót már a gyártó hazai oldalán is lehet konfigurálni, alapára 91 millióról indul, és ha minden extrát bepipálunk, bőven 100 millió forint fölött járunk. Szóval ha megkívántál egy ilyet, a bankkártyádra pedig a végtelen jel van festve, akkor siess, mert csak 2500 darab készül belőle. Végre egy sportautó, aminek nem okoznak gondot a kátyús magyar utak…