Az észak-karolinai Hickoryban (USA) 2022-ben egy férfi belezuhant a vízbe egy összeomlott hídról. Sajnos az autós nem élte túl a balesetet, családja pedig azt állítja, hogy azért halt meg, mert a Google nem frissítette a térképét és rossz helyre vezette a férfit – írja a BBC.

Philip Paxson családja most pert indított az óriásvállalat ellen, mert szerintük a Google felelős a dologért, mert nem jelezte a térképszoftver, hogy a híd már kilenc éve leomlott.

Philip lánya kilencedik születésnapi bulijáról tartott haza, amikor a tragikus baleset bekövetkezett. Felesége már korábban hazavitte gyermekeit, ő pedig még maradt, hogy segítsen takarítani és elpakolni a buli után.

„Nem ismerte a helyi utakat, a Google Mapsra támaszkodott, azt várva, hogy biztonságosan hazajut családjához. Óvatosan vezetett, este volt és esett az eső, követte a Google elavult útvonaltervezőjét a hídra – ami közel egy évtizedig sehová nem vezetett -, majd a Snow Creekbe zuhant és megfulladt” – olvasható az ügyvéd közleményében.

A helyi lakosok állítólag többször is felhívták a Google figyelmét arra, hogy frissítsék a térkép ezen szakaszát. A híd elé egykor kihelyezett kordonok és táblák a vandalizmus miatt hiányoztak. A család három helyi céget is beperelt, mert kötelességük lett volna ellenőrizni, hogy biztonságosan le van-e zárva az útszakasz.

A Google szóvivője az AP Newsnak azt nyilatkozta, hogy kivizsgálják az ügyet, céljuk, hogy pontos útvonal-információkat nyújtsanak.